Restaurant Ambrosijn

Culinaire gerechten van lokale producten,
die op bijzondere wijze worden bereid en geserveerd.

ReserverenMenukaart

Restaurant Ambrosijn

In de gerechten van restaurant Ambrosijn proeft u de passie van de eigenaar en chef-kok Co Huijbrechts. Na een lange carrière als chef-kok in verschillende gerenommeerde restaurants door geheel Nederland koos hij in 2010 voor het openen van een eigen restaurant op het mooie Schiermonnikoog. Op originele wijze brengt hij hier zijn culinaire dromen in praktijk.

Overdag vanaf 12:00 uur serveren wij diverse gerechten van de lunchkaart, variërend van luxe broodjes tot soepen en salades.

Vanaf 17:30 uur is het restaurant geopend voor het diner. Veel gasten kiezen voor een verwenmenu, waarbij de chef-kok een uitgebalanceerd meergangendiner bereidt. Uiteraard kunt u ook uw eigen menu samen stellen. Ook vegetariërs komen bij Ambrosijn aan hun trekken. Een passend wijnarrangement maakt uw gastronomische ervaring compleet.

Gesloten

Lunchkaart

🕛 Van 12:00 – 16:30 uur.
🍏 Vegetarisch gerecht.
🌾 Last van een allergie of intolerantie? Informeer de bediening en vraag naar de mogelijkheden.

Bij de koffie

Zelfgemaakte appeltaart met slagroom 4,20
Taart van de dag 4,50

Broodjes, salades & soepen

(salades & soepen worden geserveerd met meergranen brood en gezouten boter)

Tosti uit de pan met beenham, kaas en ketchup 7,50
Brood met geroosterde groentes en oude kaas uit de oven 11,50 🍏
‘Smosje’, brood met boerenkip, tomaat, ei en augurk 11,50
Brood met tonijn, scharrelei, augurk en kappertjes 11,50
Uitsmijter Ambrosijn met tomaat, beenham, droge worst en kaas 14,50
Salade van groentes uit de pluktuin met blauwe geitenkaas, pitten en oude kaas 14,50 🍏
Salade van groentes met vis in het groen uit de koekenpan (dagvangst) 14,50
Rijk gevulde soep van de dag met vis, vlees of groenten 13,50 🍏

Specialiteiten van de keuken

(Deze gerechten worden geserveerd met een appel-witlof salade)

Kabeljauw, jus van zilt, couscous met groenten 24,50
Entrecote, jus van groene olijf, dragonboter, couscous met groenten 24,50
Geroosterde groenten, jus van laurier, couscous met groenten 24,50 🍏

Wij bieden tevens een dagelijks wisselend 3 gangen kennismakingsmenu voor 32,50. Dit menu bestaat standaard uit een soep, hoofdgerecht en nagerecht. Vraagt u gerust naar de gerechten van het kennismakingsmenu.

Bij de borrel

(gehele dag te bestellen)

Portie van Dobben bitterballen met Franse mosterd 6,25
Gemarineerde olijven 4,50
Zuurdesembrood met olijvenpesto, zalm- en tonijnsalade 6,50
Kaas met gedroogde worst en Franse mosterd 6,50
Ambrosijn notenmix 4,50
Ambachtelijke chips met zeezout 2,50

Dinerkaart

🕠 Van 17:30 tot 22:00 uur.
🍏 Vegetarische gerechten.

Wij bieden u graag een optimale service en kwaliteit. Daarom vragen wij gezelschappen van 6 of meer personen om één menu per tafel te kiezen.

Verwenmenu van de Chef met bijpassende wijnen

Restaurant Ambrosijn staat vooral bekend van het verwenmenu met een bijpassend wijnarrangement. In dit menu treft u de mooiste smaken van onze keuken en beleeft u wat groen, puur en levensverlengend koken is.

4 gangen 55,00 ~ wijnarrangement 22,50
5 gangen 62,50 ~ wijnarrangement 30,00
6 gangen 70,00 ~ wijnarrangement 37,50
7 gangen 77,50 ~ wijnarrangement 45,00
Bijpassende wijn per glas 8,00

Verwenmenu

Voor de vaste gasten een bijna vanzelfsprekende keus! In overleg met u bereidt de keukenbrigade een uitgebalanceerd drie-, vier- of vijfgangenmenu, waarbij u meegevoerd wordt langs een palet van unieke en bijzondere smaken. Laat u verrassen!

3 gangen 39,50
4 gangen 47,50
5 gangen 55,00

Wilt u de chef-kok verder uitdagen? Meer gangen zijn mogelijk…

Smaakimpressie

(Voorbeeld van gerechten uit de menu’s.)

Voorgerechten

Groente uit de pluktuin, quinoa, hennepzaad, harde geitenkaas.
Artisjok, opperdoes met gepocheerd boerenei, groene olijvenkaviaar, zure room.
Zes fines claire oesters met witte beukenzwammen, kamillejus, komkommerparel.
Rauwe coquilles, oestercrème, venkel, kappertjes, artisjok, citroen.
Koolrabi, gepocheerde kip, gerookte paling, inktvis, cressen.
Rauwe tonijn, dashi kombu, witte rammenas, prei, jus van sesam.
Kalfstartaar, zeegroenten, grazige olijvenolie, gerookte eidooier.

Tussengerechten

Zeewier, gele biet, snijbonen, amandel, groene olijvenjus.
Appel, artisjok, witlof, kamillejus.
Geroosterde langoustine, risotto van quinoa, hennepzaad, jus van kastomaat.

Hoofdgerechten

Groente geroosterd, risotto, rode biet, zaden, pitten, broccoli-jus.
Open ravioli, beukenzwammen, meiknol, oude kaasjus.
Dikke schol, gebrande gamba’s in eigen jus, citroengras.
Tarbot, duizend-en-een-nacht, doperwtencrème, jus van citrus.
Parelhoen, witlof, cantharellen, dragon, jus van folie.
Friese bonte koe, oerwortel, salie, sjalotten, gerookte paprikajus.

Nagerechten

Witte chocoladetaart, aalbessen, vanille merg, sinaasappel roomijs.
Parfait van fijnspar, rood fruit op witte acetobalsamico.
Kaassoorten, gember-rozijnen compôte.

 

Drankenkaart

🍏 Biologisch product.

Frisdranken

Mineraalwater, Coca Cola, Fanta, Sprite, Ice tea, tonic etc. 2,75
Rode druivensap, tomatensap 2,75
Appelsap, perensap 3,00 🍏
Jus d’orange, vers geperst 4,25

Bieren

Swinckels – Superior Pilsner (tapbier) 50 cl +€ 1,75 2,75
La Trappe Puur – biologisch (tapbier) 3,25 🍏
Cornet Oaked – zwaar blond (tapbier) 4,75
Ayiniger Brauweisse (tapbier) 4,75
Bavaria Radler Lemon 2.0% 30cl 3,50
Bavaria 0.0% original/wit 30cl 3,50
Max on Ice rosé 25cl 3,75
La Trappe, Blond, Dubbel, Tripel 33cl 4,50
Omer Traditioneel Blond 33cl 4,75
Wisseltap (vraag naar ons speciaalbier op wisseltap)

Huiswijnen & aperitieven

Domaine l’Arjolle wit/rosé/rood 4,75
Marquis de Sallanges, ‘Domaines Vinsmoselle’ 7,50
Appelcider, ‘Eric Bordelet’ 7,50 🍏
Champagne, ‘Agrapart & Fils’ Brut 7 crus € 11,50 🍏

Port – Sherry – Vermouth – Likeuren – Gedestilleerd

Port ruby/white, Sherry dry/medium dry, Vermouth dry/bianco/rosso 4,50
Beerenburg, Jägermeister, Jenevers 4,00
Eilander bitters, likeuren 4,25
Whiskey, Cognac, Armagnac, Gin, Grappa, Calvados v.a. 5,00
Diverse likeuren v.a. 5,00

 

Wijnkaart

Wijnarrangement

Bij uw diner serveren wij graag een passend en verrassend wijnarrangement, samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde wijnen uit de gehele wereld! 

  • 3 wijnen € 18,00
  • 4 wijnen € 23,00
  • 5 wijnen € 28,00

Huisaperitieven

(glas 7,50 fles 40,00)

Marquis de Sallanges, Domaines Vinsmoselle, Luxemburg
Een fijn floraal en licht fruitig aroma. De zachte mousse zorgt voor een ronde finale.

Christian Drouin Cidre bouché brut de Normandie
Romig schuimend en delicaat van smaak met nobele fruitaroma’s, fris in een rijke smaak.

Huischampagne

(glas 11,50 fles 67,50)

Agrapart “les 7 crus” brut, Avize, Frankrijk
Een verfijnde mousse. De licht gerijpte geur harmonieert perfect met de droge, zachte smaak.

Huiswijnen

(glas 4,75 – fles 23,75)

Wit

Sauvignon – Viognier, l’Arjolle*, Côtes de Thongues, Frankrijk
Frisse droge witte wijn met florale en fruitige nuances van groene appel en perzik.

Zoet

Gros Manseng moelleux, Cassagnoles, Gascogne, Frankrijk
In de geur tonen van rijp fruit. De smaak zet zoetig in, de finale heeft een aangename frisheid.

Rose

Syrah – Grenache, l’Arjolle*, Côtes de Thongues, Frankrijk
Volle rosé met fruitig én kruidig aroma en een mondvullende, frisdroge smaak.

Rood

Merlot – Cabernet, l’Arjolle*, Côtes de Thongues, Frankrijk
Volrood van kleur, intens aroma van vers rood fruit en een sappige, volle soepele smaak.

Wit alcohol vrij

Chardonnay, Le Petit Béret, Frankrijk
Frisfruitig van geur met nuances van groene appel; sappig van smaak met frisse zuren en een milde, iets zoetige, ronde afdronk. Chardonnay, maar dan zonder alcohol!

Rood alcohol vrij

Pinot Noir, Le Petit Béret, Frankrijk
Heldere kersenrode kleur, frisfruitig van geur met nuances van aardbei en geel fruit. De smaak is soepel, sappig en fruitig in de afdronk. Prima alcoholvrij alternatief voor lichte rode wijnen.

* Terra Vitis wijnen zijn duurzaam gemaakt met groot respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen Terra Vitis wijnboeren in Frankrijk hun wijnen aan een streng ecologisch concept. Vanaf de stok tot aan de botteling. Volgens recensenten met als resultaat: “Wijnen zoals Bacchus ze heeft bedoeld!

Ambrbosijn wijnsmaken

(glas 8,00 – fles 42,50)

De smaak van deze wijnen wordt opgebouwd van fris-groen-strak naar vol-rijp-filmend.

Wit

Les Fossiles, Domaine de Ménardis (Haut Marin), Côtes de Gascogne, Frankrijk
Stuivend aroma van groene appel, citrus en tropisch fruit. Een frisse, strakke smaak met veel fruit en lengte. In de finale weer aangenaam friszuur met een klein bittertje. Goede balans tussen fruit en frisheid.

Gewürztraminer-Chardonnay, Cierna, Samontano, Spanje
Geurig en karakteristiek: veel florale nuances en rijp fruit in de neus. De smaak zet mild en rond maar droog in en eindigt aanhoudend sappig, aromatisch en licht kruidig.

Tokaj Furmint, Château Pajzos, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hongarije
Verfijnde, aromatische droge witte wijn met een lichte kruidigheid. De smaak zet zacht en mild in, met een frisse evolutie en een pittige, geurige afdronk.

Chardonnay, Chakana Estate, Mendoza, Argentinië
Krachtig aroma van verfijnd eikenhout en rijp tropisch fruit. De smaak zet vol en krachtig in, filmende mondbeleving; prima balans en een lange smaakvolle afdronk.

Semillon, Della Fay, Margaret River, Australië
De Semillon kent mooie, rijpe aroma’s van gele appel, kamille en limoen.

Rose

Merlot-Caladoc, “l’ Exception”, Château Thuerry, Provence, Frankrijk
Krachtige neus, karamel en vanille. De smaak zet vol in, ontwikkeld zich zacht in de mond en in de finale een verrassende frisse toets.

Rood

Cabernet Franc, Frédéric Mabileau St. Nicolas de Bourgueil Les Rouillères, Loire, Frankrijk
Helderrode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit zoals kersen en rode bessen. De smaak zet fris en soepel in en ontwikkelt zich evenwichtig en aromatisch. In de afdronk een lichte eikentoets.

Negroamaro, Cantine Due Palme, Salento, Italië
Diepgekleurde rode wijn met een intens fruitig aroma van bessen en bramen. Volle, ronde smaakinzet, evenwichtig en aromatisch in de afdronk.

Cantine Due Palme Salento Serre Susumaniello, Italië
Een mooie wijn van de bijzondere susumaniellodruif! Een volle, donkerrode wijn die dankzij de eigenschappen van dit ras een heerlijke frisheid behoudt.

Domaine Bessa Valley Enira, Bulgarije
Helderrood van kleur, met aroma’s van vers rood fruit, licht eiken en een milde kruidigheid. Volle, zwoele inzet en rond en aanhoudend van smaak, met mooi fruit in de afdronk.

Dessertwijn

(glas 8,00)

Verduzzo “Pass the Cookies”, di Lenardo, Venezia Giulia, Italië
Goudkleurige tint met tonen van acacia, noten, vanille en honing. Vol zoet met een aangename frisheid.

Muscat de Rivesaltes, Château de Calce, Languedoc-Roussillon, Frankrijk
Deze wijn geurt naar verse muskaatdruiven. De wijn heeft bovendien een complex en intens aroma en een krachtige, aanhoudende zoete smaak.

Red Muscadel, Boland Cellar, Paarl, Zuid Afrika
Port-achtige dessertwijn. Indrukken van rozijnen in het aroma. De smaak is uitgesproken vol zoet.

Pedro Ximénez, Alvear Montilla-Moriles, Andalusië, Spanje
Natuurlijk zoete wijn met een donkere mahoniekleur. Het aroma bevat nuances van pruimen en chocolade. Vol, zoet zeer intens, geconcentreerd fruit en een zeer lang aanhoudende afdronk.

Klassieke wijnen wit

(per fles)

Riesling Trocken 2018, Reichsrat von Buhl, Pfalz, Duitsland 39,50
Sappige riesling met florale nuances en fris fruit in het aroma. De smaak zet rond en droog in, met lichte toastgeuren en een verfrissende afdronk.

Chablis 2018, Sébastian Dampt, Bourgogne, Frankrijk 42,50
Verfijnde droge witte wijn met een aroma van bloemen en rijp geel fruit. De smaak zet fris, vol en sappig in en eindigt met een fraaie en aanhoudende afdronk.

Sancerre 2018 “Les Godons”, Domaine Raimbault, Loire, Frankrijk 42,50
Krachtige Sauvignon- geur en een verfijnde, frisse en zuivere smaak. Tonen van perzik en meloen, rijpe stijl, kruisbessen, zacht, mooie zuren. Voldoende lengte in de finale.

Pouilly-Fuissé “Clos Marie” 2017, Domaine La Soufrandise 48,50
Prachtige, volle kleur met in het aroma rijp geel fruit, boter en licht eikenhout. Daarnaast een volle smaakstructuur, met lengte en rondheid in de afdronk.

Klassieke wijnen rood

(per fles)

Chianti Colli Senesi Riserva Vertunno 2013, Panizzi, Toscane, Italië 39,50
Aroma van rijp rood fruit en milde eikenhout- en botertonen; zeer verfijnd! De smaak zet rond in en ontwikkelt zich evenwichtig en aromatisch. De finale bevat lengte, met zachte tannine.

Saint Emilion Grand Cru 2012, Filia de Grand Mayne, Bordeaux, Frankrijk 48,50
Fraaie al mooi ontwikkelde Saint-Emilion met zacht rood fruit, een lichte houttoets in het aroma en een volle, evenwichtige smaak; aromatische afdronk.

Châteauneuf-du-Pape “Alain Grangeon”, Domaine de Cristia 2016, Rhône, Frankrijk 52,50
Helderrood met verfijnd rood fruit in de geur en een lichte kruidigheid. De smaak is krachtig maar elegant met zachte tannine in de lange afdronk.

Amarone della Valpolicella Classico 2015, Stefano Accordini, Veneto, Italië 65,00
In de geur veel gekonfijt fruit, krenten en pruimen. De smaak zet zeer geconcentreerd en zacht in en ontwikkelt zich aromatisch, met fijne, uitgerijpte tannine.

Château Musar 2006, Bekaa Valley, Libanon 72,50
Bijzondere rode wijn met een helder roodbruine tint en een gerijpt, kruidig aroma met nuances van leer, gekonfijt rood fruit en eikenhout. De smaak zet vol en krachtig in en eindigt soepel en lang.

 

Alle prijzen zijn vermeld in Euro’s. Wij gaan zorgvuldig om met al uw dieetwensen, voedselallergie of-intolerantie. Informeer onze medewerkers als u een voedselallergie hebt. Wij helpen u dan bij het samenstellen van een juiste menukeuze. Ook kan onze chef-kok dan met alle zorgvuldigheid uw maaltijd bereiden. Helaas is “kruisbesmetting” in onze keuken niet 100% uit te sluiten.