Over Ambrosijn

Restaurant, IJssalon en Hotelsuites Ambrosijn, de naam is afgeleid van de “wilde” appeltjes van Schiermonnikoog.

Restaurant    Hotelsuites    IJssalon

Ambrosijn

Restaurant IJssalon Hotelsuites

Schiermonnikoog is onderdeel van Nationaal Park Schiermonnikoog en is als zodanig een beschermd natuurgebied. Ook is Schiermonnikoog aangewezen als Werelderfgoedgebied door UNESCO. De ruimte en rust is er uniek

Ambrosijn is centraal gelegen aan de rand van het dorpscentrum aan de Langestreek, de laan met de talloze pittoreske eilanderhuisjes. Deze eilanderhuisjes met hun authentieke uitstraling van weleer maken van de Langestreek een laan, waar u met genoegen en enige weemoed doorheen wandelt.

Het eiland is autoluw. Uw auto moet bij een bezoek aan het eiland op de “vaste wal” worden achterlaten. Na de overtocht van ca 45 minuten brengen autobussen u naar uw bestemming.

Gezien de kleine afstanden is het eiland zowel te voet als per fiets heel goed te verkennen. Er is een uitgebreid net van wandel- en fietspaden beschikbaar.

Restaurant Ambrosijn Schiermonnikoog zomeravond
Restaurant Ambrosijn Schiermonnikoog
Nagerecht Restaurant Ambrosijn Schiermonnikoog
Hotelkamer Ambrosijn Schiermonnikoog
Restaurant Ambrosijn Schiermonnikoog

Restaurant Ambrosijn

In de gerechten van restaurant Ambrosijn proeft u de passie van de eigenaar en chef-kok Co Huijbrechts. Na een lange carrière als chef-kok in verschillende gerenommeerde restaurants door geheel Nederland koos hij in 2010 voor het openen van een eigen restaurant op het mooie Schiermonnikoog.

Restaurant Ambrosijn staat vooral bekend van het verwenmenu met een bijpassend wijnarrangement. In dit menu treft u de mooiste smaken van onze keuken en beleeft u wat groen, puur en levensverlengend koken is.

Scheermesje Restaurant Ambrosijn Schiermonnikoog
Oester Restaurant Ambrosijn Schiermonnikoog
Vis Restaurant Ambrosijn Schiermonnikoog

IJssalon Ambrosijn

De ijssalon van Ambrosijn is op Schiermonnikoog een begrip. Hier wordt dagelijks schepijs bereid uit de beste producten, waaronder verse melk van eilanderkoeien. En dat proef je!

In het hoogseizoen is er veelal keuze uit ca 30 smaken, waaronder toppers als duindoorn-, vlierbes- en eilanderhoningijs. 

ambrosijn schepijs
Hotelsuites van Ambrosijn op Schiermonikoog

Hotelsuites Ambrosijn

De vier hotelsuites van Ambrosijn vormen samen het kleinste hotel van Schiermonnikoog. De accommodatie is gewaardeerd met vier sterren (vlg. de nieuwe Europese hotelclassificatie).

U beschikt over een woonkamer met zithoek en eethoek, een afzonderlijke slaapkamer met extra lange boxspringbedden en een luxe badkamer met regendouche, bubbelbad en toilet.

ANWB paddestoel fietspaden Schiermonnikoog

De naam Ambrosijn

De naam Ambrosijn betekent niet alleen “nectar voor de goden”, maar is tevens afgeleid van de naam van de “wilde” appeltjes van Schiermonnikoog.

Wilde appeltjes

Die appeltjes groeien overal langs de fiets- en wandelpaden van het eiland, ontstaan uit de vele klokhuizen die gasten in de loop der jaren achteloos hebben weggegooid.

Het appelras “Ambro” dat hieruit is gekweekt heeft de naam meegekregen van Ambrosius Visser, een eilandbewoner, die tijdens een poging om drenkelingen uit zee te redden is verdronken.

Nectar voor de goden

Volgens de Griekse mythologie wordt men onsterfelijk door het eten van het kostbare amberkleurige “Ambrosijn” en daarom werd het de “nectar voor de goden” genoemd.

Onsterfelijkheid kunnen wij u niet geven, wij bieden u in ons restaurant wèl  hemelse smaken in vele variaties op basis van zoveel mogelijk streekgebonden biologische producten, vlees en duurzame vissoorten met een duidelijke oorsprong.