Diner Kaart


Menu’s

In de gerechten van restaurant Ambrosijn proeft u de passie van eigenaar en chef-kok Co Huijbrechts. Daarom zijn we in de afgelopen jaren vooral bekend geworden met ons verrassingsmenu. In dit menu treft u de mooiste smaken van onze keuken en beleeft u wat ‘groen’, ‘puur’ en ‘levensverlengend’ koken is. Wat dat inhoud kunt u het beste zelf ervaren, geniet ervan!

Verrassingsmenu van de Chef

3 gangen      € 47,50                                              4 gangen       € 55,00

5 gangen      € 62,50                                              6 gangen       € 70,00

Een samenspel van bijpassende wijnen

3 gangen      € 22,50                                              4 gangen       € 30,00

5 gangen      € 37,50                                              6 gangen       € 45,00

Tevens kunt u een bijpassende wijn per glas bestellen à € 8,00

Kennismakingsmenu

Wij bieden tevens een dagelijks wisselend 3 gangen kennismakingsmenu voor € 32,50.
Dit menu bestaat standaard uit een soep, hoofdgerecht en nagerecht. Vraagt u gerust naar de gerechten van het kennismakingsmenu.
Omdat wij u graag optimale service en kwaliteit willen bieden streven wij naar één menu per tafel bij gezelschappen van 6 personen of meer.

 

Dinerkaart winter 2018/2019 

 

Voorgerechten   –  € 16,50 

groente uit de pluktuin, quinoa, hennepzaad, harde geitenkaas *)

    artisjok, opperdoes met gepocheerd boerenei, groene olijvenkaviaar, zure room *)

harder, spaghetti van courgette, bloemkool, cantharellen, jus van prei

zes fines claire oesters met witte beukenzwammen, kamillejus, komkommerparel

rauwe coquilles, oestercrème, venkel, kappertjes, artisjok, citroen

koolrabi, gepocheerde kip, gerookte paling, inktvis, cressen

rauwe tonijn, dashi kombu, witte rammenas, prei, jus van sesam

kalfstartaar, zeegroenten, grazige olijvenolie, gerookte eidooier

Tussengerechten   –  € 15,50

zeewier, gele biet, snijbonen, amandel, groene olijvenjus *)

appel, artisjok, witlof, kamillejus *)

geroosterde langoustine, risotto van quinoa, hennepzaad, jus van kastomaat

tarbot, artisjok, gele biet, geroosterde citroen, kruiden

kabeljauw lamellen, paksoi, gerookte paling, zilt, citroengras jus  

Hoofdgerechten   –  € 27,50

groente geroosterd, spelt risotto, rode biet, zaden, pitten, jus van broccoli *)

open ravioli, beukenzwammen, meiknol, jus van oude kaas *)

spring roll met zeegroenten, gebrande coquilles, jus van groene olijven

dikke schol, gebrande gamba’s in eigen jus, citroengras

Tarbot, duizend-en-een-nacht, doperwtencrème, jus van citrus

parelhoen, witlof, cantharellen, dragon, jus van folie

friese bonte koe, oerwortel, salie, sjalotten, gerookte paprikajus

Nagerechten   –  € 13,50 

hangop, gemarineerde rabarber, aardbeien, pistache roomijs

witte chocoladetaart, aalbessen, vanille merg, sinaasappel roomijs

parfait van fijnspar, rood fruit op witte acetobalsamico

kaassoorten, gember-rozijnen compôte

*) Vegetarische gerechten