Diner Kaart


Menu’s

In de gerechten van restaurant Ambrosijn proeft u de passie van eigenaar en chef-kok Co Huijbrechts. Daarom zijn we in de afgelopen jaren vooral bekend geworden met ons verrassingsmenu. In dit menu treft u de mooiste smaken van onze keuken en beleeft u wat ‘groen’, ‘puur’ en ‘levensverlengend’ koken is. Wat dat inhoud kunt u het beste zelf ervaren, geniet ervan!

Verrassingsmenu van de Chef

3 gangen      € 43,50                                              4 gangen       € 50,00

5 gangen      € 57,50                                              6 gangen       € 65,00

Een samenspel van bijpassende wijnen

3 gangen      € 20,00                                              4 gangen       € 26,50

4 gangen      € 33,00                                              6 gangen       € 39,50

Tevens kunt u een bijpassende wijn per glas bestellen à € 7,00

Kennismakingsmenu

Wij bieden tevens een dagelijks wisselend 3 gangen kennismakingsmenu voor € 32,50.
Dit menu bestaat standaard uit een soep, hoofdgerecht en nagerecht. Vraagt u gerust naar de gerechten van het kennismakingsmenu.
Omdat wij u graag optimale service en kwaliteit willen bieden streven wij naar één menu per tafel bij gezelschappen van 6 personen of meer.

Dinerkaart zomer 2017

Voorgerechten  –  € 15,50

Avocado, rode grapefruit, oude kaas en zonnebloempitten*)

Broccolistelen, artisjokhart, groentekiemen, ongeperste kaas*)

6 Fines des Claires oesters, komkommerparels, Fijnspar

Witte champignons, oestercrème, rauwe coquilles, zomertruffel

Koolrabi, gerookte paling, inktvis, mierikswortelcrème, waterkers

Gepocheerde boerenkip, oesters, duindoornvinaigrette

Zilte groenten, tartaar van kalf en vers ei, oude kaas

Tussengerechten  –  € 16,50

Groene asperges, spinazie, vers gepocheerd ei, witte truffeljus*)

Artisjok, appel, witlof, jus van kamille*)

Lamsoren, komkommer, tarbot, lavendel-vanillejus

Beukenzwammen, witlof, gebrande coquilles, citrusjus

Hoofdgerechten   –  € 26,50
Gebrande groenten, auberginekaviaar, pitten, jus van prei*)

Risotto van spelt, bloemkool, broccoli, groene asperges, zomertruffel*)

Lasagne met cantharellen, witte truffeljus*)

Lamsoor, courgette, schol, gebrande langoustines, jus van oude kaas

Gele biet, meiraap, witte heilbot, citrus-zout uit de oven

Wortel met salie, amandel, parelhoen ingestoken met dragon

Groene groenten uit De Pluktuin, in truffelbouillon gepocheerde kalfshaas

Nagerechten  –  € 13,50
Soep van kersen gemarineerd in aceto balsamico, witte chocolade-ijs

Aardbeien gemarineerd met Lievevrouwebedstro,  pistache-roomijs

Witte chocoladetaart, rabarber, frambozen

Hangop met vanillemerg, rood fruit

Lady Bleu geitenkaas, Emmentaler, Époisses, zuidvruchten

 *) = Vegetarische gerechten

 Vegetarisch menu

Broccolistelen, artisjokhart, groentekiemen en ongeperste kaas
* *

Peulen uit De Pluktuin, venkelrasp, amandel met jus van kamille
* *

Groene asperges, spinazie, vers gepocheerd ei met witte truffeljus
* *

Gebrande groenten, auberginekaviaar, pitten en jus van prei
* *

Soep van kersen gemarineerd in aceto balsamico met sorbet van rode biet

*

(amuse: doperwtencrème, tuinbonen, witte bonen, geroosterde knoflook-tomaat)

Vis menu

Koolrabi, gerookte paling, inktvis, mierikswortelcrème, waterkers
* *

Lamsoor, courgette, schol, gebrande langoustines, jus van oude kaas
* *

Beukenzwammen met witlof, gebrande coquilles, citrusjus
* *

Peulen, venkelrasp, tarbot, lavendel-vanillejus
* *

Witte chocolade taart, rabarber, frambozen

(amuse: alikruiken met groene kruiden en knoflook-tomaat)

Vleesmenu

Koolrabi, gepocheerde boerenkip, mierikswortelcrème, duindoorn

* *

Groene groenten uit De Pluktuin, in truffelbouillon gepocheerde kalfshaas
* *

Wortel met salie, eendenborstfilet, jus van kappertjes en augurk
* *

Beukenzwammen , witlof, lende van Friese bonte koe, jus van laurier
* *

Aardbeien gemarineerd met Lievevrouwebedstro, pistache roomijs

*

(amuse: doperwtencrème, tuinbonen, witte bonen, geroosterde knoflook- tomaat)